ŻELIWO I CERAMIKA STWORZONE W ALZACJI. PODZIWIANE NA CAŁYM ŚWIECIE.

Patelnie
patelnia
1 099 zł
RATY: 27,47 zł x 40 rat 0%
patelnia
(1)
489 zł
RATY: 12,22 zł x 40 rat 0%
patelnia
599 zł
RATY: 14,97 zł x 40 rat 0%
patelnia
(1)
619 zł
RATY: 15,47 zł x 40 rat 0%
patelnia
(1)
619 zł
RATY: 15,47 zł x 40 rat 0%
Zobacz więcej produktów z kategorii
Patelnie
Przybory kuchenne
zestaw półmisków
252,28 zł
naczynie ceramiczne
399 zł
RATY: 9,97 zł x 40 rat 0%
zestaw misek
179 zł
naczynie ceramiczne
229,99 zł
zestaw półmisków
599 zł
RATY: 14,97 zł x 40 rat 0%
Zobacz więcej produktów z kategorii
Przybory kuchenne
Zobacz wszystkie produkty

1. O NAS

Ojczyzną marki STAUB jest Francja, kraj znany na całym świecie z tradycji kulinarnych i przepysznego jedzenia. Merville na północy Francji to miejsce, w którym firma STAUB tworzy wysokiej jakości żeliwo, łącząc tradycyjne rzemiosło z najnowocześniejszą technologią.

Dzięki swoim innowacyjnym wynalazkom firma STAUB wyraźnie zoptymalizowała parametry żeliwa, tworząc wyjątkowe naczynia kuchenne, które są cenione przez profesjonalnych i domowych kucharzy na całym świecie.

2. HISTORIA

1974

Francis Staub zakłada firmę STAUB w Alzacji we Francji.

Stworzenie flagowego produktu La Cocotte o unikalnym i funkcjonalnym designie.

1978

2002

Firma Staub wprowadza na rynek po raz pierwszy majoliki (ceramikę pokrytą nieprzezroczystą powłoką ołowiowo-cynową).

STAUB dołącza do Grupy Zwilling.

2008

2014

Wprowadzenie na rynek Chistera-Drop Structure, czyli pokrywki z deszczownicą.

Dalszy rozwój firmy i tworzenie nowych akcesoriów kuchennych z ceramiki i żeliwa.

2019

3. LA COCOTTE - ŻELIWO NAJWYŻSZEJ KLASY

Wszystkie naczynia żeliwne produkowane są we Francji z zachowaniem tradycyjnego rzemiosła. Do wykonania jednej La Cocotte potrzeba ok. 25 par rąk i co najmniej 100 ruchów. To właśnie te 50 dłoni dba o niesamowitą szczegółowość i sprawia, że każde pojedyncze naczynie jest wyjątkowe.

Wnętrze wszystkich garnków STAUB jest emaliowane wysokiej jakości czarnym, matowym wykończeniem, które doskonale nadaje się do smażenia, pieczenia, duszenia i gotowania. Dodatkową zaletą jest to, że żeliwo emaliowane zachowuje wartości odżywcze i pełny aromat każdej potrawy! Bez względu na to, co przygotowujesz, możesz liczyć na zachowanie maksimum smaku każdego swojego dania. Ponadto wszystkie naczynia żeliwne możesz użytkować na wszystkich rodzajach kuchenek, w tym także na indukcji.

4. CHISTERA-DROP STRUCTURE - UNIKATOWA STRUKTURA DESZCZOWNICY DLA LEPSZEGO NAWILŻENIA POTRAWY

W 2014 r. Staub opracował specjalny system aromatycznego deszczu, który wprowadził do swoich żeliwnych pokrywek. Dzięki tej innowacyjnej strukturze zapewniony jest ciągły cykl nawilżenia oraz naturalne samokonserwowanie przygotowanego dania. Płaska pokrywka idealnie przylega do garnków, dlatego masz pewność, że wszystkie Twoje wypieki oraz potrawy będą cudownie nawilżone i soczyste.

Specjalna struktura aromatycznego deszczu zapewniająca ciągły cykl nawilżenia i naturalne samokonserwowanie żywności.

Staub