odkurzacz pionowy
1 799 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 1 999 zł
Cena bezpośrednio przed obniżką: 2 499 zł
Cena obowiązuje:
23.04.2024 - 31.05.2024
RATY: 59,97 zł x 30 rat 0%
23.04.2024 - 31.05.2024
odkurzacz pionowy
4 629 zł
RATY: 154,30 zł x 30 rat 0%
Dostępny w promocji:
Drugi tańszy produkt 33% taniej Promocja na wybrane produkty.
odkurzacz pionowy
2 429 zł
RATY: 80,97 zł x 30 rat 0%
Dostępny w promocji:
Stacja myjąca dla Ciebie Sprawdź promocję.
multicooker
2 139 zł
RATY: 71,30 zł x 30 rat 0%
Dostępny w promocji:
Testuj 30 dni W przypadku braku satysfakcji z produktów otrz...
robot kuchenny
1 399 zł
RATY: 46,63 zł x 30 rat 0%
zestaw garnków
299 zł
Dostępny w promocji:
Nawet do 7000 zł rabatu Przy zakupach za minimum 1500 zł. Promocja na ...
patelnia
178,99 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 179,99 zł
Cena bezpośrednio przed obniżką: 219 zł
Cena obowiązuje:
08.05.2024 - 28.05.2024
08.05.2024 - 28.05.2024
lodówka
3 699 zł
RATY: 123,30 zł x 30 rat 0%
zmywarka do zabudowy
2 399 zł
RATY: 79,97 zł x 30 rat 0%
Dostępny w promocji:
Nawet 3000 zł zwrotu przy zakupie wybranych sprzętów marki Electrolux
piekarnik elektryczny parowy
1 999 zł
RATY: 66,63 zł x 30 rat 0%
Dostępny w promocji:
Drugi tańszy produkt 33% taniej Promocja na wybrane produkty.
suszarka
4 992 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 4 993 zł
Cena bezpośrednio przed obniżką: 5 699 zł
Cena promocyjna z kodem RWM0205140524C obowiązuje do 14.05.2024 do godz. 23:45
RATY: 166,40 zł x 30 rat 0%
pralka
1 661 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 1 662 zł
Cena bezpośrednio przed obniżką: 2 099 zł
Cena promocyjna z kodem RWM0205140524C obowiązuje do 14.05.2024 do godz. 23:45
RATY: 83,05 zł x 20 rat 0%
pralka
1 494 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 1 495 zł
Cena bezpośrednio przed obniżką: 1 799 zł
Cena promocyjna z kodem RWM0205140524C obowiązuje do 14.05.2024 do godz. 23:45
RATY: 49,80 zł x 30 rat 0%
WielkaMocne Przepisy na udane Święta
Biała kiełbasa w sosie chrzanowym
Kliknij i sprawdź przepis
Barszcz biały wielkanocny
Kliknij i sprawdź przepis
Wegański pasztet z soczewicy
Kliknij i sprawdź przepis
Zupa chrzanowa
Kliknij i sprawdź przepis
Schab faszerowany śliwką
Kliknij i sprawdź przepis
Pasta jajeczna z papryką i ogórkiem
Kliknij i sprawdź przepis
Wielkanocna kawa
Kliknij i sprawdź przepis
Pasztet z resztek z rosołu
Kliknij i sprawdź przepis
Mazurek kajmakowy
Kliknij i sprawdź przepis
Babka jogurtowa
Kliknij i sprawdź przepis
Więcej możliwości oszczędzania
×
Biała kiełbasa w sosie chrzanowym
Składniki
- 800 g kiełbasy białej
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 1 duża cebula, pokrojona w piórka
- 3 ząbki czosnku, posiekane w płatki
- 4 liście laurowe
- 2 łyżki mąki pszennej
- 350 ml mleka
- 2 łyżki chrzanu
- 2 łyżki majonezu
- 1/3 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
- 2 łyżki majeranku
Przygotowanie
Na rozgrzanym oleju obsmaż kiełbaski na złoty kolor. Przełóż je do frytkownicy. Następnie na tym samym tłuszczu usmaż cebulę, czosnek i liście laurowe do zrumienienia. Dodaj mąkę i mieszaj smażąc około minutę. Dodaj mleko i doprowadź do wrzenia. Gotuj aż sos się zagęści, po czym dodaj chrzan i majonez. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem. Odparuj sos o 1/3 objętości i przelej go na kiełbaski. Zapiekaj przez 30 minut w 180 ºC.
×
Barszcz biały wielkanocny
Składniki
- 2 łyżki masła
- 400 g kiełbasy pokrojonej w pół plastry
- 1 duża cebula pokrojona w kostkę
- 4 ząbki czosnku posiekane w płatki
- 4 liście laurowe
- 10 ziaren ziela angielskiego
- ½ łyżeczki kminku w ziarnach
- Mały pęczek startej włoszczyzny – starty lub drobno pokrojony
- 4 namoczone suszone grzyby – podgrzybki lub prawdziwki
- 3 obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki
- 2 litry bulionu
- 1 czubata łyżka otartego majeranku
- 1 czubata łyżka chrzanu
- 0,7 l zakwasu na barszcz biały
- Sól, pieprz czarny do smaku
- Ewentualnie śmietana do podania
Przygotowanie
Na maśle zrumień kiełbasę, dodaj cebulę, czosnek, liście laurowe, ziele angielskie oraz kminek i smaż mieszając 4 minuty. Dodaj włoszczyznę oraz grzyby i smaż kolejne kilka minut. Zalej całość bulionem oraz majerankiem i gotuj 20 minut. Wlej zakwas i gotuj kolejne 5 minut. Dopraw solą i pieprzem. Serwuj ze śmietaną i ewentualnie z jajkiem na twardo.
×
Wegański pasztet z soczewicy
Składniki
- 300 g suszonej soczewicy
- 3 łyżki oleju
- 5 liści laurowych
- 10 ziaren ziela angielskiego
- 2 cebule pokrojone w kostkę
- 4 ząbki czosnku posiekane w płatki
- 2 duże marchewki starte
- 2 pietruszki starte
- 1/2 selera startego
- 1 posiekany por
- 1 czubata łyżka musztardy
- 1 łyżka sosu worcester
- Czubata łyżka pieprzu ziołowego
- Płaska łyżka mielonej wędzonej papryki
- Płaska łyżeczka mielonego kminku
- 2 łyżki cząbru
- Płaska łyżka imbiru
- Płaska łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- Sól, pieprz do smaku
- 2/3 szklanki gorącej wody + 8 łyżeczek mielonego lnu
Przygotowanie
Soczewicę przepłucz i zalej wodą w stosunku 3:1 względem soczewicy. Gotuj około 40 minut pod przykryciem na małym ogniu, do momentu kiedy soczewica zacznie się rozpadać. Piekarnik rozgrzej do 180 ºC, bez termoobiegu. Na patelni rozgrzej delikatnie olej i wrzuć na niego liście laurowe oraz ziele angielskie. Smaż do zrumienienia, po czym zdejmij je z patelni. Dodaj cebulę oraz czosnek i smaż przez kilka minut. Dodaj pozostałe warzywa oraz przyprawy i duś pod przykryciem do miękkości. Możesz dodawać odrobinę wody/bulionu jeśli przywiera. Wystudź delikatnie składniki i wymieszaj soczewicę z doprawionymi warzywami. W szklance gorącej wody wymieszaj len. Powinna powstać galaretowata masa którą wlej do pozostałych składników. Wymieszaj całość bardzo dokładnie, dopraw solą i pieprzem i przełóż do wysmarowanych olejem foremek. Piecz przez 50 – 60 minut. Po upieczeniu schłodź i wstaw do lodówki na minimum 1 godzinę.
×
Zupa chrzanowa
Składniki
Na zupę:
- 2 łyżki oleju
- 1 duża cebula
- 4 ząbki czosnku
- 5 liści laurowych
- 10 ziaren ziela angielskiego
- 2 czubate łyżki mąki
- 1.5 litra bulionu
- 1 średnia pietruszka (obrana)
- 1/3 selera korzeniowego (obranego)
- Biała część pora (opcjonalnie)
- 100 g świeżo utartego chrzanu (korzenia) ew. 3 łyżki ze słoiczka
- 1 czubata łyżka suszonego majeranku
- 70 ml śmietany 18% (lub 30%)
- Sól, pieprz do smaku
- Natka pietruszki lub koperek
- Jajko
- Boczek
- Biała kiełbasa
- Ziemniaki
Przygotowanie
Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj pokrojony w płatki czosnek. Smaż produkty na patelni do delikatnej karmelizacji. Dodaj mąkę i smaż mieszając kolejne 2 minuty. Dodaj bulion i starte na drobnej tarce w maszynce warzywa tj. pietruszkę, selera, chrzan i ew. pora. Na maszynce wielofunkcyjnej w młynku zmiel ziele angielskie i liść laurowy. Dodaj majeranek, liść laurowy i ziele angielskie i doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu przez minimum 20 minut. Na koniec do śmietany w szklance dolej tyle samo płynu z garnka, zmieszaj i przelej do zupy. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Serwuj z ulubionymi dodatkami.
×
Schab faszerowany śliwką
Składniki
- 2 kg schabu z kością
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka miodu
- 3 łyżki oleju
- 4-5 ząbków czosnku
- 3 łyżki majeranku
- 1,5 łyżki białego octu winnego
- 10 dag suszonych śliwek bez pestek
- 100 ml jałowcówki lub żubrówki
Przygotowanie
Schab myjemy, osuszamy, oddzielamy od kości i usuwamy ścięgna. Mięso nadkrawamy wzdłuż wewnątrz, tworząc korytarz. Olej mieszamy z pozostałymi składnikami bejcy. Smarujemy nią mięso z obu stron, a następnie wkładamy na godzinę do miski z pozostałą bejcą. Kilka razy przewracamy mięso w trakcie bejcowania. Przygotowujemy farsz: śliwki moczymy w żubrówce lub jałowcówce. Po dwóch godzinach osączamy i wkładamy ciasno do schabu. Mięso wkładamy do brytfanny, polewamy olejem i pieczemy 20 minut w temperaturze 240ºC. Zmniejszamy temperaturę do 180ºC i pieczemy jeszcze około 30 minut, aż na powierzchni mięsa utworzy się skorupka. Smarujemy wierzch tak podpieczonego mięsa miodem, (możemy obłożyć podgotowanymi ziemniakami i dopiekamy jeszcze 20 minut). Na półmisku układamy mięso pokrojone w grube plastry, a obok niego zrumienione ziemniaki posypane koperkiem.
×
Pasta jajeczna z papryką i ogórkiem
Składniki
- 4 jajka klasy wagowej "L"
- 1/2 czerwonej małej cebuli pokrojona w kostkę
- 2 suszone pomidory z oleju drobno posiekane
- 1 ogórek gruntowy lub 1/4 szklarniowego pokrojony w kosteczkę
- 1/4 papryki pokrojonej w kostkę
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki (może być szczypiorek)
- Czubata łyżka majonezu
- 1/2 płaskiej łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
Przygotowanie
Mocno osoloną wodę (ułatwi obieranie jajek) zagotuj i delikatnie umieść w niej jajka. Po 9 minutach przełóż do zimnej wody i odstaw na kilka minut do ostygnięcia. Obierz jajka. W sporej misce umieść wszystkie składniki i ugnieć je za pomocą np. widelca lub ubijaczki do ziemniaków. Tak przygotowana pasta, pysznie smakuje np. na grzankach.
×
Wielkanocna kawa
Składniki
- 1 café latte
- dodatki do dekoracji
Przygotowanie
Zaparz café latte. Następnie udekoruj kawę dodatkami tak jak lubisz ciesz się pysznym smakiem wielkanocnej kawy!
×
Pasztet z resztek z rosołu
Składniki
- 1 kg oddzielonego od kości mięsa rosołowego (np. golonki z indyka)
- 2 łyżki oleju
- 1 duża cebula pokrojona w kostkę
- 3 ząbki czosnku posiekane
- 2 łyżki suszonego tymianku
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 2 marchewki z rosołu
- 1 pietruszka z rosołu
- Kawałek selera z rosołu
- 1 łyżka pieprzu ziołowego
- Czubata łyżka cząbru
- 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej
- Czubata łyżka papryki mielonej słodkiej
- 1 łyżka musztardy np. sarepskiej
- Sól, pieprz do smaku
- 3 jajka
- 3 łyżki bułki tartej
Przygotowanie
Piekarnik rozgrzej do 180 ºC. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę. Dodaj czosnek oraz tymianek i smaż na średnim ogniu kilka minut. Dodaj koncentrat i smaż minutę. Za pomocą maszynki to mielenia zmiel wszystkie składniki. Masę dopraw pieprzem ziołowym, cząbrem, gałką muszkatołową, papryką, musztardą, solą i pieprzem. Wbij jajka oraz tartą bułkę i wymieszaj całość dokładnie. Przełóż masę do formy i piecz przez 60 minut.
×
Mazurek kajmakowy
Składniki
Ciasto
- 1 szklanka mąki pszennej - 200 g
- pół kostki masła - 100 g
- 4 łyżki cukru do wypieków
- 2 żółtka dużych jajek
- łyżeczka zimnej wody
- 150 g kajmaku
- 50 g masła
- 2/3 płaskiej łyżeczki soli
- Bakalie
- Mini bezy
- Suszone owoce
Przygotowanie
Masło pokrój w kostkę, a następnie dodaj mąkę, cukier, zimną wodę i żółtka. Połącz składniki w jednolitą masę. Ciasto piecz 25 minut w temperaturze 180 ºC. Za pomocą miksera połącz ze sobą wszystkie składniki masy kajmakowej. Wyłóż masę na ostudzone ciasto. Udekoruj ciasto bakaliami, mini bezami i suszonymi owocami.
×
Babka jogurtowa
Składniki
- 300 g mąki pszennej tortowej
- 1 szklanka jogurtu naturalnego (typ grecki)
- 3 duże lub 4 średnie jaja
- 2/3 szklanki oleju roślinnego
- 2/3 szklanki drobnego cukru do wypieków
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3-5 kropli aromatu migdałowego
Przygotowanie
Jajka ubijamy z cukrem i wlewamy olej. Następnie dodajemy jogurt, mąkę i proszek do pieczenia - wszystko mieszamy. Formę natłuszczamy mąką i wstawiamy do piekarnika ustawionego na 180 ºC na ok. 45 min.