Zapraszamy Cię do zapoznania się opisami najpopularniejszych pojęć, związanych z technologiami i rozwiązaniami wykorzystanymi w produktach znajdujących się w naszej ofercie.
Jak wyszukiwać pojęcia?
Skorzystaj z poniższej wyszukiwarki lub przeglądaj alfabetyczny spis terminów, następnie kliknij myszką w interesujące Cię hasło.
tradycyjny - Zbudowany z grzałki, nad którą umieszczony jest ruszt lub płyta. Dzięki dużej powierzchni grillowania oferuje możliwość przygotowywania większej ilości potraw. Niektóre modele wyposażone są w specjalny pojemnik na tłuszcz, co ułatwia czyszczenie urządzenia.
kontaktowy - Wyróżnia się niewielkimi rozmiarami, dzięki czemu zmieści się w każdej kuchni. Idealny na niewielkie grillowanie.
barbecue - Przeznaczony głównie do użytku na zewnątrz. Często posiada w zestawie nóżki, które pozwalają na ustawienie go w dowolnym miejscu.
fondue - Fondue to rodzaj potrawy przygotowywanej zazwyczaj z gorącego sera i białego wina. Przygotowuje się ją w specjalnym naczyniu, w którym następnie za pomocą długich widelczyków macza się pieczywo lub warzywa. Fondue może być również mięsne lub czekoladowe.
panini - Panini to rodzaj kanapki przygotowanej z podłużnej, szerokiej kanapki, przekrojonej poziomo. Urządzenie do panini może być wykorzystywane również jako tradycyjny grill. Oferuje przeważnie możliwość regulacji położenia górnej płyty, dzięki czemu można dostosować ją do wysokości kanapki.
raclette - Raclette to potrawa przygotowywana w małych patelenkach. Idealna na spotkania w większym gronie, ponieważ każdy z uczestinków może przygotować własną potrawę komponując ją z ulubionych składników. Urządzenie do raclette posiada w zestawie małe patelenki, a niektóre modele także płytę umożliwiającą tradycyjne grillowanie.
składany - Kompaktowa wersja przenośnego grilla. Lekka, mała - idealna na wypady za miasto.
Czy ta informacja była dla Ciebie przydatna?Dziękujemy za opinię. Wg. Ciebie ta informacja jest przydatnaDziękujemy za przesłanie wiadomościJuz oddałeś głos na tą informację